FC Twente Nieuws

'Mogelijk morgen uitsluitsel over cruciale categorie-indeling FC Twente'

'Mogelijk morgen uitsluitsel over cruciale categorie-indeling FC Twente'

FC Twente zou vandaag te horen te krijgen van de KNVB dat het mogelijk promoveert naar categorie 2, wat zou betekenen dat de club uit Enschede niet meer onder curatele van de voetbalbond staat. Echter is vooralsnog niks bekendgemaakt over het besluit, en het lijkt erop dat het uitsluitsel verplaatst wordt.

[google]FC Twente staat inmiddels al jaren in de gevarenzone en moet bij dit meetmoment aan alle gestelde eisen voldoen, omdat de club anders de licentie verliest. De Tukkers zijn acht keer op rij ingedeeld in de categorie 1 door de licentiecommissie van de KNVB. Bij een negende keer op rij is de club volgens de regels haar licentie kwijt, dus zou er voor lijfsbehoud naar categorie 2 gepromoveerd moeten worden.

Bij het meetmoment in de zomer voldeed FC Twente voor het eerst aan de eisen voor categorie 2, maar om de definitieve stap naar de ‘veilige’ categorie 2 te maken, moet de club twee keer achtereenvolgens daar ingedeeld worden. Bovendien mag de club in de komende drie jaar niet terugvallen naar categorie 1, omdat de licentie in dat geval alsnog wordt ingetrokken.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties