FC Twente Nieuws

Mokhtar over bizar avontuur in Saoedi Arabië: "Net zo'n chaos als bij FC Twente"

Mokhtar over bizar avontuur in Saoedi Arabië: "Net zo'n chaos als bij FC Twente"

Youness Mokhtar maakte medio 2013 de overstap van PEC Zwolle naar FC Twente. De buitenspeler maakte in Zwolle een uitstekende indruk en de verwachting was dat hij zich bij FC Twente verder zou gaan ontwikkelen. Ondanks het aanwezige talent kwam het er in Enschede nooit uit en twee jaar later besloot Mokhtar FC Twente te verlaten. Hij tekende bij Al-Nasr Riad uit Saoedi Arabië, maar dit werd geen succes. In de auto bij Andy van der Meijde vertelt hij zijn verhaal.

"Je gaat daar niet heen voor het voetbal. De tijd bij FC Twente was een moeilijke periode. Ik kwam in de tijd dat het nog goed ging en op een gegeven moment veel problemen, schulden, punten aftrek en veel gezeik. De trainer stond onder druk. Op een gegeven moment speelde ik niet meer en kwam op de tribune terecht terwijl er jongens van de A1 speelden. Jongens uit de A1 speelden op mijn positie en ik zat op de tribune. Toen kwam dat van Saoedi Arabië en toen heb ik gezegd: dit kan ik niet weigeren. Het was gewoon een heel groot contract."

[google]"Ik ben er een half jaar gebleven, maar daar was het hetzelfde. Ik kwam daar aan in een chaos jonge. Ik kwam er dus achter dat die boys al zeven maanden niet betaald waren. Ze waren kampioen geworden en hadden de kampioenpremie nog niet ontvangen. Toen dachten die jongens: waar doen we het voor? Je wordt kampioen, krijgt niet betaald en geen kampioenpremie. Die hadden er geen zin meer in dus ik kwam gewoon in een speeltuin terecht. Net als dat Johan Cruijff veldje bij mij. De dag voor de wedstrijd stond tijdens de partij de keeper in de spits, fysio's deden mee. Ik dacht wat gebeurt hier man. In Nederland een dag voor de wedstrijd wordt er scherp getraind, maar daar was het lang leve de lol."

"Toen had ik zo'n gevoel van, ik ben hier niet voor het voetbal gekomen dus zolang ik betaald krijg is het prima. Maar als dat op een gegeven moment ook wegblijft dan ga je wel denken: wat doe ik hier. Ik ben er gekomen om geld te verdienen en te spelen, maar als beide niet het geval is dan wil je zo snel mogelijk weer weg. Het programma was wel lekker. We trainden pas in de avond rond een uurtje of half acht. Ik werd wakker rond een uurtje of elf, ging rustig ontbijten, rustig de gym in en daarna direct naar het zwembad. Dat was wel een lekker leventje. Als ik betaald had gekregen had ik denk ik wel mijn contract uitgediend."

[google]"Ik had voor drie jaar getekend." Andy: "Dat is negen miljoen euro." Mokhtar: "Je zit er niet ver naast. Dat was lekker maar op een gegeven moment kreeg ik niet meer betaald. Dat is vervelend want dan moet je een advocaat inschakelen. Allemaal hoofdpijn en dat heb je liever niet in je carrière. Maar het vormt je wel. je leert en je wordt er scherper door. Ze zeiden op een gegeven moment dat ik wel thuis mocht blijven, maar dan is het werkweigering. Dus je moet echt op je hoede zijn. Mensen kennen deze kant van het voetbal niet. Ze proberen je leven te controleren. je paspoort innemen. Ze doen er alles aan om jou het leven zuur te maken. Ik had geluk met een Poolse collega die hetzelfde had meegemaakt met andere Braziliaanse collega's. Die Brazilianen bleven gewoon thuis want je weet hoe die Brazilianen zijn. En uiteindelijk kregen ze een brief thuisgestuurd van de club dat je niet bent komen trainen en dat was werkweigering."

In februari 2016 koos Mokhtar ervoor om terug te keren bij EPC Zwolle. Zijn contract loopt hier komende zomer af en de aanvaller aast op een transfer naar het buitenland. Hier wil hij meten wat zijn plafond is.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties