FC Twente Nieuws

Munsterman geniet in Engeland: "Hier is elke wedstrijd interessant"

Munsterman geniet in Engeland: "Hier is elke wedstrijd interessant"

Afgelopen zomer was er een grote leegloop bij de selectie van FC Twente Vrouwen. Sterkhouders Jill Roord en Lineth Beerensteyn vertrokken naar Bayern München, Danique Kerkdijk tekende bij Bristol City en Siri Worm vertrok samen met Marthe Munsterman naar Everton FC. Munsterman kreeg gelijk een basisplek en speelde afgelopen weekend haar tweede wedstrijd als basisspeler.

De eerste wedstrijd was direct de derby tegen stadsgenoot Liverpool FC welke met 2-0 werd verloren. De tweede tegenstander was Birmingham City en ook deze wedstrijd ging verloren. Deze keer met 2-1. Munsterman kreeg in de eerste helft een gele kaart en werd in de rust gewisseld. Sportief gezien een vervelende start, maar Munsterman voelt wel dat ze zich goed aan het doorontwikkelen is in Engeland.

"Het trainen. Fysiek en conditioneel ben ik nu bijvoorbeeld al veel verder dan vorig seizoen. We trainen twee keer op een dag, bij Twente was dat één keer. Op maandag en vrijdag zijn we zelfs vrij, omdat we dat echt nodig hebben vanwege de intensieve trainingen."

[google]Munsterman heeft ondanks de overgang naar Engeland nog dagelijks contact met enkele speelsters van FC Twente Vrouwen. "Ik heb nog dagelijks contact met Ellen Jansen en Maud Roetgering. In Nederland zijn wedstrijden tegen Ajax altijd heel beladen, hier in Engeland is eigenlijk elke wedstrijd interessant. Dat is ook een groot verschil. Met alle respect voor clubs als Telstar en Achilles'29, maar van die wedstrijden werd ik echt niet meer beter."

Munsterman en Worm besloten na de overgang naar Engeland samen te gaan wonen. Ondanks dat het haar goed bevalt in Engeland is ze altijd wel weer blij als ze weer even thuis is. "Thuis lekker Nederlands praten. De hele dag moet je al Engels praten op de club en dat is soms best lastig, want een aantal speelsters heeft ook nog een accent. Dan is het wel fijn dat als je thuiskomt, je het in het Nederlands over van alles kunt hebben. De cultuur begint ook steeds meer te wennen. Alleen het links rijden is nog een dingetje", besluit Munsterman lachend het gesprek met de Tubantia.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties