NAC zorgt met Maria voor degradatie FC Emmen, in de finale wacht N.E.C.

NAC heeft met oud-FC Twente speler Maria de finale van de play-offs donderdagavond bereikt ten koste van FC Emmen. Na 120 minuten spelen was de stand 1-1, in Emmen moesten er daarom penalty's genomen worden. De vijfde, en tevens beslissende penalty, werd benut door El Allouchi. Zo is FC Emmen gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie.

De ploeg van Steijn opende in het duel de score. Na zestien minuten was het Lex Immers die wist te tekenen voor 1-0. Na een geweldige pass van Haye kon Hendriks de bal voorgeven op Immers. De oud-ADO Den Haag speler kon vervolgens voor een leeg doel binnentikken.

Het duurde tot de tachtigste minuut voordat FC Emmen deze achterstand te boven kwam. Na een voorzet van Cavlan kwam Laursen in duel met Hendriks. Uiteindelijk was het de NAC-verdediger die de bal als laatst raakte en zodoende zijn eigen doelman passeerde.

Het bleef 1-1 en zo kwamen er penalty's. De derde penalty van FC Emmen werd gemist door Veendorp. De ondergang werd echter uitgesteld doordat Malone de vierde strafschop mistte voor NAC. De hierop volgende penalty schoot Pena alleen ook mis, waardoor El Allouchi de beslissende penalty kon maken. De middenvelder deed dit onberispelijk. Eerder op de avond won N.E.C. van Roda JC. Zo zullen NAC en N.E.C. het in de finale tegen elkaar opnemen.