FC Twente Nieuws

Nachtmerrie voor Zerrouki: Fout bij de 2-0 en einde Afrika Cup

Nachtmerrie voor Zerrouki: Fout bij de 2-0 en einde Afrika Cup

Voor Ramiz Zerrouki zit de Afrika Cup er weer op. Algerije wist de laatste en beslissende poulewedstrijd niet te winnen, waardoor de titelhouder is uitgeschakeld. In de kraker tegen Ivoorkust mocht Zerrouki starten, maar kon niet voorkomen dat er met 3-1 werd verloren.

Voor de middenvelder van FC Twente begon het toernooi dramatisch. Tijdens de laatste oefenwedstrijd was hij de grote uitblinker, maar vlak voor het toernooi voor Algerije van start ging, testte de middenvelder positief op het coronavirus.

Hij zag zijn ploeggenoten in de openingswedstrijd tegen Sierra Leone met 0-0 gelijkspelen. Dit werd al gezien als blamage, maar daar bleef het niet bij. Bij de tweede wedstrijd moest hij vanaf de tribune lijdzaam toezien hoe er met 1-0 werd verloren van het nietige Equatorial Guinea.

Basisplek tegen Ivoorkust

Na de tweede poulewedstrijd sloot Zerrouki weer aan bij de groepstraining. Woensdag vertelde de trainer hem dat hij in de basis zou starten in de beslissende wedstrijd tegen Ivoorkust, waarbij alleen een zege Algerije een ronde verder zou brengen. Dit lukte niet. Algerije verloor met 3-1. Hierbij was er ook een negatieve hoofdrol voor Zerrouki.

De debutant in de Afrika Cup liet bij een vrije trap PSV-middenvelder Sangare lopen. Die maakte dankbaar gebruik van de situatie en kopte de 2-0 binnen (video van de goal verderop in dit bericht). Na het laatste fluitsignaal kwamen de tranen (foto onderaan het bericht) bij Zerrouki die zich het toernooi heel anders had voorgesteld.

Als Zerrouki vandaag of morgen terugkeert naar Nederland, dan zou hij mee kunnen spelen met FC Twente tegen Willem II. Of de speler en FC Twente hier afspraken over hebben gemaakt is niet duidelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties