FC Twente Nieuws

Nico-Jan Hoogma: "Rancune of wraak naar FC Twente? Never nooit"

Nico-Jan Hoogma: "Rancune of wraak naar FC Twente? Never nooit"

Nico-Jan Hoogma werd afgelopen seizoen veelvuldig in verband gebracht met FC Twente. De Enschedese club is al enige tijd op zoek naar een geschikte opvolger voor Paul van der Kraan als algemeen directeur. Toen bekend werd dat Hoogma zou aan stoppen bij de KNVB leek hij de absolute topkandidaat. Hoogma zelf wilde ook wel een kop koffie komen drinken, maar sindsdien bleef het stil.

Na de degradatie van Heracles werd hij benaderd door de Almelose club en besloot hij terug te keren op het oude nest. Deze keer niet als algemeen directeur, maar als technisch directeur. "Heracles kwam op een moment dat het heel rommelig was. Het is mijn club en zo voelt dat ook", aldus Hoogma aan tafel bij Voetbaltijd.

"Vanaf het moment dat je de kans krijgt om daar in functie te treden, dan hoef ik niet lang na te denken. Ik heb al vrij snel aangegeven dat ik daar open voor stond, dan komen ze bij je en dan zeg ik never nooit geen nee. Het is een prachtige club waar ik van hou en volgens mij ook enorm thuishoor."

Presentator Jan Middendorp vindt dat toch een beetje vreemd gezien zijn geschiedenis. "Zit er ook een soort wraak bij jou om Heracles de grootste van het Oosten van het land te maken?" Hoogma kan zich daar niet in vinden.

"Nee, totaal geen wraak. Waar jij het over hebt was toen ik nog speler was. Toen ik 35 was kwam ik terug vanuit HSV waar ik ieder weekend in de Bundesliga als aanvoerder speelde." Hij wilde terug naar FC Twente, maar de club zag dit niet zitten. "Dat kan toch? Dat is een beleidsdiscussie. Maar dat gaf mij wel wat extra motivatie om het bij Heracles nog beter te doen. Maar rancune of wraak naar Twente? Never nooit."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties