FC Twente Nieuws

Nieuw probleem dreigt voor Nederlandse profclubs: "Geen wenselijk scenario"

Nieuw probleem dreigt voor Nederlandse profclubs: "Geen wenselijk scenario"

De KNVB besloot enkele maanden geleden om de Nederlandse voetbalcompetities definitief af te kappen. In andere landen wordt het seizoen echter wel afgemaakt, waardoor een nieuw probleem dreigt te ontstaan voor eredivisieclubs. In het buitenland gaat de transfermarkt pas na afloop van de competitie open. Volgens de regels van de FIFA mag deze maximaal twaalf weken openblijven.

In Nederland opent de transferwindow op 9 juni, terwijl de buitenlandse competities pas aflopen in eind juli of begin augustus. "We zijn hier druk mee bezig", vertelt Mark Boetekees, bestuurssecretaris van de KNVB, in gesprek met Voetbal International. "We proberen onze markt te laten aansluiten op de internationale ontwikkelingen. Anders is het straks zo dat onze markt gesloten is, terwijl die in de landen om ons heen nog open is."

"Dat zou betekenen dat spelers na 1 september nog wel kunnen vertrekken uit Nederland, maar dat de Nederlandse clubs geen vervangers meer kunnen halen", vervolgt hij. "Dat vinden we uiteraard geen wenselijk scenario. We gaan vragen of we de markt zouden mogen opknippen. Bijvoorbeeld door ergens een pauze in te gelasten. We zijn dan wel twaalf weken open, maar niet twaalf weken aan één stuk."

[google]

Boetekees hoopt dat de markten daarmee gelijk gaan lopen. "Hopelijk gaat de FIFA hier flexibel mee om. Als dat niet gebeurt, zullen we waarschijnlijk later dan 9 juni open moeten gaan", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties