FC Twente Nieuws

Nieuwe generatie matchfixers actief: Spelers ontvangen waarschuwing

Nieuwe generatie matchfixers actief: Spelers ontvangen waarschuwing

De VVCS, de Nederlandse spelersvakbond, waarschuwt vandaag haar spelers voor een nieuwe generatie matchfixers. Dit deed de VVCS na een bericht van de UEFA waarin stond vermeld dat er diverse scheidsrechters via hun social media kanalen zijn benaderd om tegen een vergoeding van 30.000 euro een wedstrijd te manipuleren.

De zogenaamde nieuwe generatie matchfixers maken gebruik van volkomen nieuwe manipulatietechnieken. "Zij doen zich voor als Aziaten en versturen hun berichten in het Engels. In alles lijkt dit op de oplichtingsmails waarmee bedrijven vaak geconfronteerd worden. Deze gebruikte tactieken van cybercriminaliteit werden nog niet eerder waargenomen."

[google]

Het is niet uitgesloten dat matchfixers vaker zullen proberen spelers, scheidsrechters en andere officials via sociale media te benaderen. "De VVCS adviseert haar leden dan ook om hun privacy instelling op social media nog eens goed te controleren. Hoe meer er vrij toegankelijk te vinden is, hoe kwetsbaarder een speler is voor bijvoorbeeld matchfixers."

Een speler die wordt benaderd moet dit melden bij het bestuur betaald voetbal (of het bestuur amateurvoetbal indien het gaat om wedstrijden onder verantwoordelijkheid van het bestuur amateurvoetbal). Dit kan via de Tiplijn Matchfixing van de KNVB (https://www.knvb.nl/over-ons/contact/matchfixing) of via de VVCS (e.levchenko@vvcs.nl).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties