FC Twente Nieuws

Nieuwe opzet eredivisie vrouwen: Play-offs vervallen, Feyenoord nieuwkomer

Nieuwe opzet eredivisie vrouwen: Play-offs vervallen, Feyenoord nieuwkomer

Vrijdagavond gaat het nieuwe seizoen van de eredivisie vrouwen van start. FC Twente is de regerend landskampioen en is ook voor het nieuwe seizoen één van de drie grote favorieten samen met Ajax en PSV. De competitie zal er dit seizoen anders uitzien dan de voorgaande jaren door het schrappen van de kampioenspoule.

Vorig seizoen speelden de clubs twee keer tegen elkaar waarna de kampioens- en een verliezerspoule de eindstand bepaalden. Dit seizoen geen play-offs, maar een normale ranglijst waarbij de nummers één en twee instromen in de voorrondes van de Champions League. De negen clubs, inclusief nieuwkomer Feyenoord, spelen komend seizoen drie keer tegen elkaar.

De play-offs om de titel zijn vervallen en er komen periodetitels. De winnaars daarvan gaan strijden om de Eredivisie Cup, die tot dit seizoen een opzet kende die voor weinig mensen te volgen was.

Nieuwe opzet eredivisie vrouwen: Play-offs vervallen, Feyenoord nieuwkomer

"We willen dat de clubs onderin ook meegaan met de ontwikkeling van de topclubs", zo vertelt Leoni Stentler in gesprek met de NOS. "En dat is moeilijk als je als club steevast in de B-poule terechtkomt. Dan is het lastig om de sponsors warm te houden. Dus het is goed dat alle clubs nu mee blijven doen in de reguliere competitie."

"Vorig seizoen was de kampioenspoule heel spannend, dat was echt te gek. Maar het was ook spannend geweest zonder kampioenspoule, zo ver zijn we inmiddels al. Dus de play-offs zijn niet meer per se nodig."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties