FC Twente Nieuws

Jans reageert op nieuwe racisme-rel MLS: "Voelde me in een Netflix-film beland"

Jans reageert op nieuwe racisme-rel MLS: "Voelde me in een Netflix-film beland"

In Amerikaanse voetbalcompetitie MLS is er ophef ontstaan na dat de Belgische speler Dante Vanzeir het scheldwoord met een 'n' heeft gebruikt. De speler van de New York Red Bulls deed dit tijdens de wedstrijd tegen San Jose Earthquakes. De wedstrijd werd er zelfs 20 minuten om stilgelegd.

Het incident brengt herinneringen naar boven bij FC Twente-trainer Ron Jans. Die zong als trainer van FC Cincinnati mee met een rapliedje en sprak daarbij ook het n-woord uit. Er volgde een klacht van een speler, hij werd ondervraagd en uiteindelijk kwam er een abrupt einde aan zijn Amerikaanse avontuur.

“Dat moet je niet onderschatten", blikt Jans terug in gesprek met Nieuwsblad. "Amerika vat zoiets heel serieus op, ik voelde me in een nachtmerrie of Netflix-film beland. Ik voelde me geen dader, en toch voel je je een dader. De Amerikaanse maatschappij is hypergevoelig voor dat soort dingen en vat dat heel serieus op."

Dante Vanzeir heeft via een statement toegegeven dat hij iemand racistisch heeft bejegend. Hij heeft in samenspraak met de New York Red Bulls besloten om afstand te doen van de club in afwachting van de onderzoeken die plaats gaan vinden. De kans dat hij in de toekomst weer gaat voetballen in Amerika is klein.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties