FC Twente Nieuws

Nieuwe regelgeving FIFA voor huren en verhuren van spelers

Nieuwe regelgeving FIFA voor huren en verhuren van spelers

Met het nieuwe seizoen gelden er ook nieuwe regels met betrekking tot het huren en verhuren van spelers. Clubs mogen vanaf dit seizoen niet meer onbeperkt spelers lenen en uitlenen. De regels zullen met name gevolgen hebben voor Manchester City dat jaarlijks vele spelers verhuurt en meerdere satellietclubs heeft.

Vanaf 1 juli mogen clubs nog maar acht spelers verhuren en acht spelers huren. Per 1 juli 2023 wordt dit aantal verlaagd naar zeven spelers, en in de zomer van 2024 naar maximaal zes spelers. Er is echter wel een uitzondering. Deze regel geldt niet voor spelers van 21 jaar en jonger.

Daarnaast gelden er per dit seizoen nog een aantal andere nieuwe regels met betrekken tot het huren en verhuren van spelers.

FC Twente zal in de basis weinig merken van de nieuwe regels aangezien Jan Streuer heeft aangegeven steeds minder afhankelijk te willen zijn van huurlingen. Op dit moment wordt alleen Manfred Ugalde gehuurd. Het streven is om zoveel mogelijk spelers zelf onder contract te hebben.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties