FC Twente Nieuws

Nieuws uit ziekenboeg FC Twente: "Tzolis serieus vraagteken"

Nieuws uit ziekenboeg FC Twente: "Tzolis serieus vraagteken"

Ron Jans krijgt de afgelopen weken veelvuldig te maken met blessures. In de wedstrijd tegen AZ ontbraken Sem Steijn (hersenschudding), Michal Sadílek (liesblessure) en Pleguezuelo (buikblessure) nog. Voor de ontmoeting met SC Heerenveen heeft Jans goed en slecht nieuws ontvangen uit de ziekenboeg van FC Twente.

Afgelopen woensdag maakte Pleguezuelo zijn rentree in de met 2-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen FC Groningen. “Hij heeft een halfuur gespeeld. Hij wilde zelf wel 45 minuten, maar de medische staf zei dat hij eerst maar moest beginnen met 30. Hij traint nu gewoon mee en volgende week hebben we weer een oefenwedstrijd. Dus daar zijn we blij mee.”

“Micha (Sadílek, red.) had zich heel erg gefocust op het Tsjechische elftal, dus dan had hij nu tegen Heerenveen eigenlijk speelminuten moeten kunnen maken. Dat lukt nét niet. Hij heeft zich daar bij neergelegd en ik heb er goede hoop op dat hij er tegen Vitesse weer bij is”, aldus Jans in gesprek met 1Twente.

“Met Sem Steijn zijn we nog steeds voorzichtig. Ik hoop dat hij volgende week weer gedeeltelijk kan aansluiten bij de groep”, vervolgt de oefenmeester. "Afgelopen week kreeg Tzolis een tikje tegen zijn been. Dat is wel een serieus vraagteken voor de wedstrijd van zondag.” Leon ten Voorde wist vrijdag te melden dat de linksbuiten na de tik een hechting onder de knie nodig had.

Afgelopen weekend moest Kjolo al na 40 minuten het veld verlaten tegen AZ Alkmaar, “Kjolo kreeg een tikje op zijn staartbotje. Maar die trainde gelukkig twee dagen later alweer mee.” De jonge Noor was de afgelopen weken de vervanger van Sadílek op het middenveld en deed dit naar behoren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties