FC Twente Nieuws

Nijhuis legt uit waarom doelpunt FC Twente terecht werd afgekeurd

Nijhuis legt uit waarom doelpunt FC Twente terecht werd afgekeurd

De VAR is sinds vorige week in elk voetbalprogramma ht onderwerp van gesprek. Zo ook maandagavond tijdens de uitzending van Veronica Inside. De Enschedese scheidsrechter Bas Nijhuis was hier te gast en gaf uitleg waarom de 2-1 van FC Twente afgelopen zondag werd afgekeurd.

Van der Gijp begint de discussie over de VAR. "Dan is er een goal gescoord. Wij hebben niets gezien, jij hebt niets gezien en dan zitten we nog vier minuten te wachten voordat ie goedgekeurd wordt." Nijhuis haakt in en haalt het afgekeurde doelpunt van FC Twente erbij. "FC Twente scoort, maar die wordt afgekeurd wegens buitenspel. Dat soort situaties zijn ook heel onduidelijk voor mensen." Nijhuis probeert het uit te leggen.


[google]

"Normaal als ik jou (Van der Gijp) de bal speel en die gaat via Johan, de bal schampt hem, dan is het buitenspel. Dan is dat via. Maar doet Johan een poging om die bal te spelen, dan sta je niet meer buitenspel. En bij de situatie van FC Twente komt de bal tegen de RKC speler aan, die heeft de bal niet onder controle en de bal stuitert van hem af. De speler van RKC speelt de bal niet maar loopt er eigenlijk tegenaan. Dan is het dus buitenspel. Dat is ook heel moeilijk en snappen ook veel mensen niet", erkent Nijhuis.

Een regels die zelfs niet bekend was bij Derksen. "Sterker nog, ik wist dit niet. Ik dacht dat als de bal van de tegenpartij komt dat het nooit buitenspel kan zijn. Maar dat is dus een misvatting", besluit hij het onderwerp.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties