FC Twente Nieuws

Noa Lang heeft slecht nieuws voor Schreuder na misgrijpen Gouden schoen

Noa Lang heeft slecht nieuws voor Schreuder na misgrijpen Gouden schoen

Op maandag 3 januari werd Alfred Schreuder officieel aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van Club Brugge. Een mooie stap voor de oud-trainer van FC Twente die sinds zijn vertrek eind oktober bij FC Barcelona zonder werk zat. Na FC Twente en TSG Hoffenheim wordt Club Brugge zijn derde club als hoofdtrainer.

Bij Club Brugge werd Schreuder herenigd met Noa Lang waarmee hij nauw samenwerkte tijdens zijn tijd als assistent-trainer bij Ajax. Lang koos in oktober 2020 om zijn droomclub Ajax in te ruilen voor de Belgische kampioen. Een overstap waar hij geen spijt van heeft.

Lang, die in het seizoen 2019-2020 op huurbasis uitkwam voor FC Twente, is één van de smaakmakers van de Belgische competitie. Dit seizoen staat zijn teller na 20 wedstrijden op 6 doelpunten en 10 assists. Afgelopen seizoen was hij 22 keer beslissend in 24 competitiewedstrijden met 14 goals en 8 assists.

Logischerwijs heeft het de interesse aangewakkerd van meerdere buitenlandse clubs. Woensdag greep de aanvaller naast de Belgische Gouden schoen. Na afloop vond hij dat hij meer recht had op de titel dan de uiteindelijke winnaar Paul Onuachu. Toch was het niet die uitspraak die bleef hangen.

De 22-jarige Oranje-international kwam met slecht nieuws voor zijn kersverse trainer Alfred Schreuder. Mochten er geen gekke dingen gebeuren, dan is Lang bezig aan zijn laatste seizoen bij Club Brugge. "Ik ga heel eerlijk zijn: de kans is groot dat ik vertrek."

Sportief zal het vertrek een groot gemist zijn voor Schreuder en Club Brugge. Echter spint de Belgisch kampioen ook garen bij een toekomstige transfer. De club maakte in 2020 'slechts' 6 miljoen euro over naar Ajax. Met een doorlopend contact tot medio 2025 wordt de marktwaarde van Lang nu geschat op zo'n 25 miljoen euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties