FC Twente Nieuws

Noodverordening uit vrees voor FC Twente-supporters in Arnhem

Noodverordening uit vrees voor FC Twente-supporters in Arnhem

De burgermeester van Arnhem, Ahmed Marcouch, heeft voor 27 april een noodverordening afgekondigd die het de politie gemakkelijker maakt om in te grijpen op koningsdag, zo meldt de TC Tubantia.

Er zouden namelijk aanwijzingen gevonden zijn voor een mogelijke confrontatie tussen N.E.C. en FC Twente-supporters tegen die van Vitesse. Hiervoor zouden de supporters van de Nijmeegse en Enschedese club af willen reizen naar Arnhem.

Daarnaast blijkt uit berichten op de sociale media dat ook een groot aantal 'Defend-groepen' van plan is om naar Arnhem af te reizen. Deze groepen waren eerder betrokken bij uit de hand gelopen coronademonstraties.

Door de noodverordening kan de politie invalswegen controleren. Daarnaast kan de politie auto's verbieden de stad te betreden. Burgermeester Marcouch zegt hier het volgende over: "Ik laat het niet toe dat gezinnen met jonge kinderen, of nietsvermoedende parkbezoekers, terecht komen in een groep relschoppers. Deze noodverordening is daarom nodig", aldus de burgermeester van Arnhem in de TC Tubantia.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties