FC Twente Nieuws

"Normaal hou ik er ook niet van, dat vind ik een beetje Calimerogedrag"

"Normaal hou ik er ook niet van, dat vind ik een beetje Calimerogedrag"

Jochem Kamphuis heeft zich afgelopen zondag allesbehalve populair gemaakt in Enschede door Ramiz Zerrouki in blessuretijd zijn tweede gele kaart en dus rood te geven. Het was een beslissing met grote gevolgen voor de thuisploeg, dit terwijl de eerste gele kaart helemaal niet gegeven had mogen worden. Zerrouki was zelf het slachtoffer.

Na afloop ging het alleen nog maar over de beslissingen van scheidsrechter Kamphuis. "Normaal hou ik er ook niet van als er na afloop wordt geklaagd over de scheids, dat vind ik een beetje Calimerogedrag, maar in dit geval had FC Twente volkomen gelijk", zo is Nico Wantia van RTV Oost van mening. "Een scheidsrechter kan een keer een slechte dag hebben, maar ik heb er een verschrikkelijke hekel aan als een scheid met twee maten gaat meten."

"Bij de eerste gele kaart deed Zerrouki helemaal niks. Hij krijgt zo ongeveer een kopstoot en dan staat Kamphuis daar te zwaaien met geel. Met grote gevolgen want vlak daarna kreeg hij zijn tweede. Er is een ongeschreven regel bij scheidsrechters dat een tweede gele kaart ook écht een overtreding moet zijn. Dit was een moment waar je even de andere kant op had moeten kijken of af had moeten fluiten."

"Helemaal als je bedenkt dat hij bij de eerste gele kaart helemaal niets heeft gedaan. Dan ga je niet voor zoiets pietluttigs een tweede gele kaart geven." Toch vindt Wantia dat ook Zerrouki lering moet trekken uit de situatie. "Zerrouki moet het ook niet doen want dan geef je de scheidsrechter ook de gelegenheid een kaart te geven."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties