FC Twente Nieuws

"Nou, dat is misschien wel de grootste bus van de Eredivisie"

"Nou, dat is misschien wel de grootste bus van de Eredivisie"

Philip Cocu en Bart Ramselaar vertelden afgelopen weekend na afloop van de 1-1 tegen FC Twente dat zij vinden dat de Tukkers de bus parkeerden en dat PSV daardoor de wedstrijd niet gewonnen heeft. FC Twente is daar samen met haar supporters absoluut niet mee eens. De club in Enschede krijgt steun, onder andere van Ron Jans.

Youri Mulder heeft ook naar de wedstrijd gekeken en snapt niet waarom Philip Cocu FC Twente verwijt dat ze de bus zouden hebben geparkeerd. "Ik zou dit nooit zeggen. Als trainer geef je je spelers een excuus. Voor mij was het gisteren niet zo. FC Twente verdedigde wel en natuurlijk zakken ze wel wat in, ze zetten druk met twee spitsen. Maar dat heb je als je uit bij PSV speelt." vertelt hij in Studio Voetbal.

[google] Het gaat niet eens zo zeer om het feit of Cocu gelijk heeft, zoiets zeg je niet tegen je spelers als het aan Mulder ligt. "Ook al is het zo, dan moet je nog niet aan je jongens zo'n kapstok gaan geven. Als je elke wedstrijd zegt dat de tegenstander de bus parkeert, maar dan denken de jongens ook dat ze er niets aan konden doen." vervolgt hij.

Marcel Brands van PSV is teleurgesteld en neemt de oefenmeester in bescherming. "Nou ja, de tegenstander doet alles om een resultaat te halen. Grote delen van de wedstrijd parkeerden ze wel, maar aan de andere kant kwamen ze er ook een paar keer heel goed uit. Dat hebben ze een aantal keren niet goed uit gespeeld, gelukkig voor ons. Maar wij moeten als PSV daar een oplossing voor vinden, klaar. Dat zal Philip ook nooit als excuus naar zijn spelers gebruiken, daar ben ik niet bang voor." verklaart Brands.

Deze uitspraak van Brands zorgt ervoor dat Ron Jans zich mengt in het gesprek. De oefenmeester van PEC Zwolle kan zijn oren niet geloven. "Dit vind ik geen sterk argument moet ik zeggen. Wij hebben tegen Roda JC gespeeld, nou, dat is misschien wel de grootste bus van de Eredivisie. Ik vind dat gewoon hartstikke realistisch en dan moeten wij daar maar doorheen voetballen. Dan krijg je misschien wel een saaie wedstrijd, maar ik heb geen kritiek op dat strijdplan." besluit hij.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties