FC Twente Nieuws

Oefenwedstrijd stemt Steijn tevreden: "Lekker weer minuutjes in de benen"

Oefenwedstrijd stemt Steijn tevreden: "Lekker weer minuutjes in de benen"

Voor de selectie van FC Twente is de voorbereiding op de tweede seizoenshelft op volle gang. Afgelopen woensdag kwam de selectie weer bij elkaar en zaterdag werd er een oefenwedstrijd gespeeld tegen Almere City FC. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel en bijna iedereen speelde een helft mee.

Eén van de spelers was Sem Steijn. De middenvelder sloot de eerste seizoenshelft goed af met een doelpunt tegen Sparta, de club waar zijn vader hoofdtrainer is. Na de wedstrijd werd er een verjaardagsfeestje gehouden want Sem werd 21. Daarna was het tijd voor vakantie en bracht hij een bezoekje aan Spanje en Den Haag. "Ik ben even vier dagen lekker naar Spanje geweest en nog twee weekjes in Den Haag. Even op bezoek bij familie en het is ook wel lekker om weer even in het Haagse leven te zitten", vertelt hij aan tafel bij Voetbaltijd.

De tijd gaat snel want inmiddels heeft Steijn de eerste minuten alweer in de benen. Ondanks dat er niet werd gewonnen vond hij het een geslaagde oefenpot. "We hebben lekker weer minuutjes in de benen. Natuurlijk wil je winnen van Almere City, maar het is een oefenwedstrijd. Iedereen heeft weer 45 minuten gespeeld en iedereen is fit gebleven. Ik zeg een geslaagde oefenwedstrijd."

Bij FC Twente ontbraken nog wel een flink aantal spelers. Zerrouki, Cerny en Kjolo hadden langer vakantie vanwege interlandverplichtingen. Zij hebben zich inmiddels weer bij de selectie gevoegd. Brenet, Brama, Misidjan en Tzolis zijn allemaal herstellende van een blessure.

Het gaf Jans de kans om wat jeugdspelers in actie te zien. Bostdorp, Yegoian, Geypens en Besselink mochten allemaal speelminuten maken. Dit tot tevredenheid van René Wagelaar. "Mooi dat er ook zo'n vier jeugdspelers hebben meegedaan. Die konden er een beetje aan ruiken. Ze zijn heel erg jong, dus prima. Die wedstrijden moet je daarvoor gebruiken."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties