FC Twente Nieuws

Onbegrip bij Ten Voorde: "Nooit het contact met je eigen achterland verwaarlozen"

Onbegrip bij Ten Voorde: "Nooit het contact met je eigen achterland verwaarlozen"

19 tot en met 21 mei vindt in Groenlo het jaarlijks terugkerende Marveldtoernooi weer plaats voor spelers onder de 15 jaar. Het is de 28e editie van het internationale toernooi waar naast de top drie van Nederland onder andere ook Arsenal, Borussia Dortmund en Real Madrid aanwezig zullen zijn. Opmerkelijk is dat de naam van FC Twente ontbreekt op het lijstje. De Tukkers doen al jaar en dag mee aan het toernooi, maar de organisatie heeft besloten dat FC Twente dit jaar niet welkom is. Clubwatcher Leon ten Voorde snapt niets van deze beslissing.

Volgens Ten Voorde zou FC Twente juist nu moeten worden uitgenodigd. "Niemand bij Twente hoef je te vertellen dat de kwaliteit van de opleiding de laatste jaren op alle fronten ver achteruit is gehold. Twente heeft de nodige goodwill verspeeld en zal dat op de een of andere manier moeten terugwinnen. Dat gaat niet van vandaag op morgen. Maar net op het moment dat de club in alle geledingen overeind probeert te krabbelen en er een schoonmaak is doorgevoerd, zegt het belangrijkste toernooi dichtbij huis nee. Als je een signaal had willen afgeven, had je dat als toernooi veel eerder moeten doen."[google]

Officiële cijfers geven aan dat van de inwoners die een jaarkaart hebben bij een betaald voetbalclub, het grootste deel deze heeft afgenomen bij FC Twente. "Hoewel Twente niet om de finaleplaatsen meedoet, zijn veel regionale toeschouwers van het toernooi altijd benieuwd hoe ‘de eigen talenten er voor staan. Het is toch veel leuker om dat ene jochie uit Eibergen, Denekamp, of Wierden te zien? Twente-Chelsea, of Kopenhagen-Chelsea? Zeg het maar."

"Als ze bij Twente uit eigen ervaring een wijze les aan de mensen van het Marveld-toernooi kunnen geven, dan is het wel dat je op het toppunt van roem nooit het contact met je eigen achterland moet verwaarlozen", besluit Ten Voorde zijn column in de Tubantia.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties