Onder 18 overklast door Ajax, maar houdt schade beperkt in degradatiestrijd

FC Twente/Heracles Onder 18 speelde zaterdagmiddag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Met nog twee wedstrijden te gaan strijdt de ploeg samen met De Graafschap tegen degradatie van Divisie 1 naar Divisie 2. Zaterdag was de nummer twee en titelkandidaat Ajax de tegenstander.

Het werd een knotsgekke wedstrijd waarbij de Tukkers aan het kortste eind trokken. De wedstrijd. Al in de derde minuut kwamen de bezoekers op een 1-0 voorsprong en twee minuten later stond het ook alweer gelijk. Vervolgens begon de Ajax-show want de Amsterdammers scoorden vier keer in slechts 15 minuten. Dit was direct ook de ruststand.

Omdat het doelsaldo van FC Twente/Heracles en De Graafschap dicht bij elkaar liggen was het in de tweede helft taak om de schade te beperken. Dit lukte want Ajax kwam niet meer tot scoren en de thuisploeg scoorde nog twee keer. Het leverde een 5-3 eindstand op voor de Amsterdammers.

Met nog één wedstrijd te gaan staat FC Twente/Heracles Onder 21 op de zesde plek, maar is nog niet veilig. De Graafschap staat in punten gelijk, maar zevende op basis van een slechter doelsaldo van slechts -1. De nummers zeven en acht degraderen rechtstreeks, de nummer zes speelt zich veilig.

Volgende week moet FC Twente op bezoek bij de nummer vier Feyenoord. Concurrent De Graafschap speelt thuis tegen Ajax dat op de laatste speeldag met PSV strijd om de titel. De Eindhovenaren hebben op dit moment één punt meer dan de Amsterdammers.