FC Twente Nieuws

Onder 21 opent competitie tegen Maduro's Almere City

Onder 21 opent competitie tegen Maduro's Almere City

Het Onder 21 elftal van de FC Twente/Heracles Academie opent het seizoen komende zaterdag tegen de jongelingen van Almere City FC. In Hengelo zullen Nicky Kuiper en Mark Looms hun ploeg voor het eerst dit seizoen officieel aan het werk gaan zien tegen de leeftijdsgenoten uit Flevoland.

"In de structuur van de week voelen we dat we toewerken naar een competitiewedstrijd. Iedereen is gefocust en doet zijn ding", begint Kuiper op de site van de academie. Volgens de oud-speler van FC Twente zit het in ieder geval al goed met de energie. "Die zit er sinds dag één al goed in."

Toch ging het in de voorbereiding niet altijd even makkelijk. Vanwege de corona-break had de ploeg lang niet in teamverband gespeeld. "Er speelden aan het begin van de voorbereiding wel eens wat irritaties op. Wanneer we zien hoe dat op het moment gaat, kunnen we zeggen dat we dat een goede wending hebben gegeven. Er wordt hard getraind. De jongens dagen elkaar uit en maken elkaar ook echt beter."

[google]

Naast de sfeer, is het met de conditie inmiddels ook beter gesteld. "De groep is gegroeid in fitheid", vertelt Looms. "We hebben de lat dan ook erg hoog gelegd in de conditionele vormen. Dat zien we terug, ook de kwaliteit gaat omhoog. Natuurlijk willen we in de voorbereiding graag een stijgende lijn zien, toch proberen we ook te leren van onze zwaktes. Tijdens de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle werden die aardig blootgelegd. Dat maakte het voor ons een nuttige wedstrijd. Het heeft ons bewust gemaakt."

En dat is maar beter ook, want zaterdag gaat het er echt om. Tegen het Almere van Hedwiges Maduro zal om de punten gestreden gaan worden. "Het wordt een uitdaging daar tegen bestand te zijn. Almere City zal ongetwijfeld met een ploeg spelen die dicht tegen het profvoetbal aan zit. Zelf hebben we een jonge groep, dus treffen we zaterdag een goede tegenstander", besluit Kuiper.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties