FC Twente Nieuws

Onder21 wint ruim, maar niet soeverein: "Niet vol weten te houden"

Onder21 wint ruim, maar niet soeverein: "Niet vol weten te houden"

De Onder21 van de FC Twente/Heracles Academie voelde afgelopen weekend voor de tweede keer dit seizoen wat winnen is. Al in de eerste helft bepaalde het beloftenteam de eindstand tegen sc Heerenveen op 0-3. De doelpunten kwamen van Lammert Roossien (2x) en Jahnoah Markelo.

Ondanks de ruime zege blijft trainer/coach Nicky Kuiper opvallend kritisch op zijn ploeg. "We kregen de tweede helft meer ruimte omdat Heerenveen meer risico nam in het druk zetten", zegt Nicky Kuiper op de site van de academie. "Maar in de eindfase vond ik onszelf matig, we speelden de mogelijkheden niet uit.

"We konden een overtal creëren en vanuit daar aanvallen", vervolgt Kuiper. "Maar we wilden te snel naar de goal en maakten daarbij de verkeerde keuzes, zoals in de dribbel te komen in plaats van de passing. We kwamen uit positie en taken werden vergeten. Als team moet je het op kunnen brengen in de eindfase zakelijk te spelen."

Over de eerste helft, waarin alledrie de goals vielen, was de oud-prof meer te spreken. "De eerste fase waren we goed aan de bal. We speelden onze middenvelders gemakkelijk vrij, waarmee we onder de druk uitkwamen", benadrukt de oud-linksback van FC Twente die het beloftenteam samen met Mark Looms onder zijn hoeden heeft.

Ook Looms zag goede en slechte dingen van zijn elftal. "We zetten de tweede helft goed druk. Maar het goede spel aan de bal, dat we in de beginfase lieten zien, hebben we niet vol weten te houden. Toch waren we over de gehele wedstrijd gewoon beter dan Heerenveen. We hebben niets weggegeven", besluit de oud-speler van Heracles Almelo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties