Ongeloof over niet gegeven strafschop: "Meteen stoppen met deze onzin"

FC Twente wist zondagmiddag met 2-3 te winnen op bezoek bij Fortuna Sittard. Na een vrij simpele eerste helft, kreeg de ploeg van trainer Gonzalo García een zwaardere tweede helft voor de kiezen omdat het met tien man verder moest na een zware rode kaart voor Keito Nakamura. De rode kaart was echter niet het enige moment waar ophef over ontstond.

Zo had FC Twente in de 27ste minuut een strafschop moeten hebben na een overtreding van Branislav Ninaj op diezelfde Nakamura. Scheidsrechter Dennis Higler besloot echter geen penalty te geven, ook niet na interventie van de VAR. Tot grote ontsteltenis van onder meer Leon ten Voorde en Gerben Kuitert.

"Toen Nakamura werd gevloerd in de zestien was de VAR zeker net op zoek naar versnapering.. De heer Lindhout", is Ten Voorde cynisch op Twitter.

Ook Kuitert vindt het onbegrijpelijk. "Wat een farce die VAR", begint de journalist op Twitter. "Onthoudt FC Twente 100% strafschop en pleit voor rood na tackle op de bal. Meteen stoppen met deze onzin.

Hieronder zijn de beelden te zien van de strafschop. Wat vind jij? Was het een strafschop of niet?