FC Twente Nieuws

Onrust bij tegenstander ADO neemt toe na statement grootaandeelhouder

Onrust bij tegenstander ADO neemt toe na statement grootaandeelhouder

ADO Den Haag is komende zaterdag de volgende tegenstander van FC Twente in de eredivisie. Maandag besloot hoofdtrainer Fons Groenendijk uit eigen overweging op te stappen. Na het vertrek besloot grootaandeelhouder United Vansen naar buiten te komen met een statement.Volgens Stef de Bont van Voetbal International zorgt deze voor de nodige onrust binnen de club.

De opgestapte trainer Fons Groenendijk kreeg van het toenmalige bestuur weinig geld om te investeren in de selectie. Er werd hem verteld dat grootaandeelhouder United Vansen de geldkraan had dichtgedraaid, maar dat is volgens de Chinezen onzin. "Waar wij graag hadden gezien dat het budget was verhoogd aan de inkomstenkant, was het de toenmalige ADO-directie die voorstelde het spelersbudget met 600 duizend euro terug te schroeven voor het begin van de transfermarkt", zo valt te lezen in het statement waar De Bont zijn hand op heeft weten te leggen.

Inmiddels zijn Henrik-Jan Rinner (interim-directeur) en Ad Melkert (voorzitter RVC) vertrokken en is Mohammed Hamdi aangesteld als de nieuwe directeur. Na een goed gesprek met United Vansen waarin Hamdi een presentatie heeft gegeven over de toekomst van de club, is de grootaandeelhouder bereid om extra te investeren om degradatie tegen te gaan.

[google]

"Gezien de huidige positie van ADO Den Haag in de Eredivisie en de toekomstplannen die aan ons zijn gepresenteerd, hebben we besloten ADO een helpende hand te bieden en fondsen beschikbaar te stellen voor de aankomende transferperiode, mits dat noodzakelijk is. Het is aan de directie en de nieuwe hoofdtrainer om te bepalen welke investeringen noodzakelijk zijn."

Het statement is tevens een signaal naar de spelersgroep die verantwoordelijk is voor de 17e plek in de competitie. Wie vanaf nu niet presteert heeft de kans dat er in de winterstop een concurrent voor zijn positie wordt gehaald. Of het effect heeft op de wedstrijd van aanstaande zaterdag moet nog blijken. De wedstrijd ADO Den Haag - FC Twente zal af worden getrapt om 18:30 uur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties