FC Twente Nieuws

Onvrede en verbijstering binnen selectie AZ na verloren strijd tegen FC Twente

Onvrede en verbijstering binnen selectie AZ na verloren strijd tegen FC Twente

FC Twente verspeelde vorige week zaterdag in eigen huis drie hele dure punten tegen Fortuna Sittard. AZ wist niet te profiteren en had nog volop zicht op plek vier. Woensdag won FC Twente van FC Groningen, maar na afloop van de wedstrijd zat Pröpper als met zijn hoofd bij de beslissende wedstrijd tegen Feyenoord. Het liep gelukkig anders.

FC Utrecht scoorde diep in blessuretijd de verdiende gelijkmaker waardoor FC Twente komende zondag zonder stress hoeft af te reizen naar de Rotterdamse Kuip. De klap kwam hard aan bij AZ dat zich nu op moet maken voor de Europese play-offs. Wat hierbij niet helpt is dat er onvrede is binnen de selectie.

Er is onder de spelers onvrede over de prestaties, zo vertelt AZ-trainer Pascal Jansen tegenover het AD. "En verbijstering. Dat het onnodig is dat we vijfde zijn geëindigd en dat we zoveel beter kunnen. We weten allemaal dat er afgelopen zomer veel transfers zijn geweest, maar we hebben altijd dezelfde doelstelling gehaald, maar als sportman wil je het maximale."

Jansen ziet één voordeel als het straks de play-offs ingaat. "We hebben dus in elk geval het beste gepresteerd van alle clubs die straks meedoen in de play-offs. Daardoor zijn we de grote favoriet, maar we weten ook dat iedereen straks weer op nul begint in die play-offs. Als we ons plaatsen voor Europees voetbal is het seizoen geslaagd.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties