FC Twente Nieuws

Oosterwolde kan sportief nog maar weinig genieten van zijn transfer naar Parma

Oosterwolde kan sportief nog maar weinig genieten van zijn transfer naar Parma

Jayden Oosterwolde maakte afgelopen transferwindow de overstap naar het Italiaanse Parma. De linksback kreeg de optie om aan te sluiten bij de club die momenteel uitkomt in de Serie B en speelt hier samen met de legendes Gianluigi Buffon en Goran Pandev. Echter komt van het spelen tot dusver weinig terecht.

Op 31 januari zette hij zijn handtekening en vijf dagen later mocht hij als invaller debuteren tijdens de uitwedstrijd tegen Benevento (0-0). Oosterwolde speelde 31 minuten mee en stond die dag samen op het veld met Buffon en Pandev. Daarna bleef het stil en speelde hij geen minuut meer.

De vier wedstrijden na zijn debuut zat Oosterwolde wel op de bank, maar kreeg hij geen speelminuten van zijn trainer Giuseppe Iachini. Vervolgens raakte de linksback geblesseerd waardoor hij de wedstrijden tegen SPAL en Monza aan zich voorbij moest laten gaan. Afgelopen weekend was hij weer fit, maar zat hij tegen Reggina opnieuw de gehele wedstrijd op de bank.

Oosterwolde zal meer verwacht hebben van zijn eerste periode. Echter zal hij nog genoeg kansen krijgen zich in de basis te spelen. Momenteel wordt hij gehuurd van FC Twente, maar komende zomer heeft Parma een verplichte optie tot koop. Vanaf dat moment is hij definitief speler van Parma met een doorlopend contract tot 2024.

FC Twente krijgt zo'n drie miljoen euro voor de back waarvan een deel moet worden overgemaakt aan Heracles. Dit omdat Oosterwolde afkomstig is uit de gezamenlijke jeugdopleiding. Welk percentage FC Twente af moet staan is niet bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties