FC Twente Nieuws

"Op geen speler is met zoveel gif gespoten door de fans als op Hölscher"

"Op geen speler is met zoveel gif gespoten door de fans als op Hölscher"

Zaakwaarnemer Rob Jansen hoopt door het coronavirus op bezinning in de voetbalwereld. "Het enige wat nu telt is dat we ons met z'n allen gaan bezinnen op waar we mee bezig zijn. De hele wereld heeft er één grote puinhoop van gemaakt. Ja, ook de voetbalwereld. Het gaat om decadentie en om geld. Laten we elkaar eindelijk eens helpen." Bijzondere woorden uit de mond van een zaakwaarnemer.

Dat hij zijn vak als zaakwaarnemer goed verstaat blijkt wel uit het geld dat hij opstreek aan de contract verlenging van zijn voormalig cliënt Tim Hölscher en het bemiddelen bij de komst van Kamohelo Mokotjo. Hiervoor zou hij naar eigen zeggen 1,2 miljoen euro voor krijgen. Het werd uiteindelijk een juridisch gevecht en beide partijen besloten te schikken. De bedragen zijn nooit naar buiten gebracht.

"Ik vond een miljoen euro wel wat veel geld voor het begeleiden van twee voetballers, waarvan één van de twee (ik noem geen naam) verantwoordelijk is voor de zwaarste luchtvervuiling boven De Grolsch Veste in jaren. Op geen speler is met zoveel gif gespoten door de fans als op die ene pupil van Jansen", zo schrijft Ten Voorde in zijn column in de TC Tubantia.


[google]

Naast het goed voor zichzelf zorgen, zorgde Jansen ook goed voor zijn cliënt. Hölscher kreeg destijds een contract met een waarde die op kon lopen tot bijna één miljoen euro in het laatste seizoen. Ten Voorde is dan ook van mening dat als er iemand de voetbalwereld tot bezinning kan gaan brengen, dit Rob Jansen is.

"Wie het ooit voor elkaar heeft gekregen in het eerste contract van Tim Hölscher te krijgen dat de middenvelder in het laatste jaar bijna een miljoen euro kan gaan verdienen, gaat met twee vingers in de neus ons voetbal redden", besluit Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties