FC Twente Nieuws

Opgeluchte Bijen: "Als de 3-1 valt ben je wel even blij hoor"

Opgeluchte Bijen: "Als de 3-1 valt ben je wel even blij hoor"

FC Twente boekte zaterdagavond in een knotsgekke wedstrijd een 1-3 overwinning op FC Groningen. Tegen negen Groningers kwam de ploeg van trainer Gonzalo García op een 0-2 voorsprong, al kwam FC Groningen via Ritsu Doan wel op 1-2. Aanvoerder Peet Bijen was daar niet heel blij mee.

"Toen die goal viel gingen we nog wel even zweten. Eigenlijk mag je niet eens meer in die situatie komen tegen negen man, maar goed het gebeurde", vertelt de verdediger voor de camera van FOX Sports. "Vervolgens kwam er een kleine storm natuurlijk toen de fans erachter gingen staan. Maar als dan die 3-1 valt ben je wel even blij hoor."

Dat FC Groningen met negen man kwam te staan werkte volgens Bijen niet in het voordeel van FC Twente. "Nee, want ze gaan natuurlijk flink lopen en je wil iets te geforceerd gaan. Uiteindelijk zijn we wel redelijk rustig gegeven en dan is het ook fijn als je een goal kan scoren uit een vrije trap", erkent hij.

[google]

Ook zet de aanvoerder zijn vraagtekens bij enkele beslissingen van de scheidsrechter. "Als hij bij de eerste geel geeft dan zeg ik er ook niks van. Maar de beelden hier allemaal, dan kunnen ze het beter zien. Ik stond ook achterin het veld. Bij die tweede van Mike (Te Wierik, red.) had ik wel het gevoel dat hij er stevig in ging, maar rood? Ik ga er niet over, maar het heeft ons zeker geholpen."

Door de overwinning tegen FC Groningen heeft FC Twente nu vier punten behaald uit de eerste twee wedstrijden en dat stemt de 24-jarige Hengeloër tevreden. "Dat is een mooi begin inderdaad, daar gaan we op voortborduren", besluit Bijen het gesprek.

Foto: Pro Shots

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties