FC Twente Nieuws

Opinie: Supporters beoordelen huidige marktwaarde Cerny

Opinie: Supporters beoordelen huidige marktwaarde Cerny

FC Twente en FC Utrecht zijn al enige tijd in gesprek over de Tsjechische aanvaller Vaclav Cerny. De rechtsbuiten werd het afgelopen seizoen gehuurd van de Utrechtenaren, maar raakte halverwege zwaar geblesseerd. Cerny scheurde zijn voorste kruisband en is momenteel aan het revalideren.

De verwachting is dat Cerny pas eind 2021 weer inzetbaar zal zijn, maar dat weerhoudt Streuer er niet van om te proberen Cerny definitief naar Enschede te halen. Hiermee neemt de technisch directeur uiteraard een risico. Hoe groot dit risico is zal deels afhangen van de transfersom die FC Twente overheeft voor de aanvaller.

FC Utrecht betaalde in 2019 zelf 900.000 euro voor de destijds fitte Cerny. Dit bedrag gaat FC Twente niet betalen voor de Tsjech die nog een doorlopend contract heeft tot medio 2022 plus een cluboptie voor nog een extra seizoen. Maar wat is dan wel een reëel bedrag?

We stelden onze volgers de volgende vraag: Hoeveel euro zou FC Twente maximaal moeten betalen aan FC Utrecht voor de geblesseerde Cerny? 11 procent is van mening dat FC Twente Cerny alleen transfervrij over moet nemen of anders helemaal niet. De overige 89 procent vindt dat er wel degelijk betaald mag worden voor de Tsjechisch international.

[google]

44 procent van alle ondervraagden vindt dat Cerny de club tussen de 250.000 en 500.000 euro mag kosten. 28 procent ziet FC Twente liever niet verder gaan dan 250.000 euro. De overige 17 procent van de respondenten denkt dat een bedrag tussen de 500.000 en 750.000 euro realistisch is.


[totalpoll id="170762" fragment="results"]

De verwachting is dat er snel nieuws komt omtrent de definitieve overgang van Cerny. Aan de speler zelf zal het niet liggen. Hij heeft al meerdere keren aangegeven bij FC Twente te willen blijven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties