FC Twente Nieuws

Opmerkelijk: 11 procent van de profvoetballers gokt illegaal

Opmerkelijk: 11 procent van de profvoetballers gokt illegaal

Gokken als profvoetballer. Het klinkt als een absolute no-go, en dat is het in bepaalde gevallen ook. Spelers mogen niet inzetten op hun eigen wedstrijden, maar ook niet op andere wedstrijden uit de eigen competitie. Echter zijn ze wel vrij om te gokken op wedstrijden die worden gespeeld in bijvoorbeeld de Premier League of de Serie A.

Het blijkt dat niet alles spelers zich houden aan de regels. De VVCS deed een onderzoek onder 217 profspelers en daaruit bleek dat 11 procent van de spelers toegeeft gegokt te hebben op wedstrijden uit de eigen competitie. Van deze groep zette 13 procent in via een ander account dan het persoonlijke.

Iets meer dan de helft van de profvoetballers in de eredivisie geeft aan wel eens in te zetten op voetbalwedstrijden. In de Keuken Kampioen Divisie ligt dit percentage met 40 procent iets lager. Van de spelers die aangeven wel eens te gokken, doet 10 procent dit wekelijks. De populairste bet, is het inzetten op de uitslag van de wedstrijden.

De spelers die hebben toegegeven af en toe in te zetten op wedstrijden, geven minder dan 100 euro per maand uit aan het gokken. Opmerkelijk is dat twee profvoetballers lieten weten dat ze het eigen gokgedrag als mogelijk problematisch ervaren.

Als laatste werd gevraagd naar hoe de profspelers aankijken tegen de vele gokreclames van onder andere BetCity op tv en internet. Volgens de spelers zijn deze niet storend en hebben ze ook geen invloed gehad op de beslissing om in te zetten. De meeste spelers geven aan door vrienden en familie in contact te zijn gekomen met de bedrijven waar ingezet kan worden.

Conclusie VVCS: "Het beeld als zou het overgrote deel van de profs in Nederland stevig gokken wordt met de resultaten van deze VVCS enquête behoorlijk genuanceerd. Immers, de voetballers geven aan slechts sporadisch weddenschappen af te sluiten en dan ook nog eens voor relatief bescheiden bedragen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties