FC Twente Nieuws

Opmerkelijk: Heracles-supporter die Cerny sloeg, ontsnapt aan zitting bij de rechtbank

Opmerkelijk: Heracles-supporter die Cerny sloeg, ontsnapt aan zitting bij de rechtbank

De Heracles-supporter die Vaclav Cerny in het gezicht sloeg, wordt niet vervolgd. Dit meldt de TC Tubantia. Het voorval gebeurde op zaterdag 30 april in het stadion van de inmiddels gedegradeerde club uit Almelo. Het Openbaar Ministerie laat weten dat ze de zaak tegen de Heraclied heeft ingetrokken.

Het is een opmerkelijke beslissing aangezien het OM in eerste instantie besloot de man te dagvaarden voor een snelrechtzitting bij de rechtbank. Het werd gezien als een belangrijke zaak, zo viel op te maken uit de woorden van het OM die sprak van maatschappelijke verontwaardiging.

Tijdens de wedstrijd ontstond er een opstootje naast het doel. Omdat de supporters in Almelo zo dicht op het veld zitten, zag de supporter van Heracles de kans om Cerny een tik uit te delen. De aanvaller deed aangifte tegen hem, maar een zitting blijft voor nu uit.

Er bestaat echter nog een kans dat de supporter van Heracles alsnog voor de rechter moet verschijnen. De officier van justitie laat namelijk weten dat de zaak ‘vooralsnog’ is geschrapt. Dit houdt overigens niet in dat de supporter helemaal niet wordt gestraft. Hij krijgt een boete en een stadionverbod van de KNVB.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties