FC Twente Nieuws

Opmerkelijk: KNVB verwijdert nieuws toewijzing De Grolsch Veste voor finales Nations League

Opmerkelijk: KNVB verwijdert nieuws toewijzing De Grolsch Veste voor finales Nations League

In de zomer van 2023 worden de finales van de Nations League afgewerkt in Nederland. Nederland, Spanje, Italië en Kroatië gaan strijden om de derde Nations League-trofee. Omdat de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam en het Phillips Stadion in Eindhoven niet beschikbaar zijn wegens andere evenementen, worden de wedstrijden georganiseerd in De Kuip in Rotterdam en De Grolsch Veste in Enschede. Althans, dat maakten de KNVB en FC Twente maandagmiddag bekend. De berichten werden even later echter weer verwijderd.

De twee halve finales worden gespeeld op woensdag 14 en donderdag 15 juni. De finale en troostfinale worden gespeeld op zondag 18 juni. Het is nog niet bekend welke wedstrijden De Grolsch Veste aangewezen zal krijgen. Ziggo Sport heeft de uitzendrechten van de internationale wedstrijden.

Het nieuws dat Enschede een van de speelsteden is maakte zowel de KNVB als FC Twente maandagmiddag bekend. Opmerkelijk genoeg verwijderde de voetbalbond en de club de berichten even later allebei weer. FC Twente postte het op Instagram met een uitleg erbij, te zien in onderstaande afbeelding. Deze werd even later verwijderd en is nergens meer terug te vinden. Het lijkt erop dat de het nog niet officieel bekendgemaakt mocht worden, maar dat Enschede en Rotterdam wel degelijk de speelsteden zullen zijn. Dit was eerder dit jaar ook al het vermoeden.

Opmerkelijk: KNVB verwijdert nieuws toewijzing De Grolsch Veste voor finales Nations League

Wat is de Nations League?

De eerste editie van de Nations League begon in 2018. UEFA wilde een manier hebben om nutteloze vriendschappelijke interlands te vervangen door wedstrijden die meer competitief waren. Daarom heeft de Europese voetbalbond de Nations League verzonnen. De eerste editie werd gewonnen door gastland Portugal, dat Nederland in de finale versloeg. Vorig jaar won Frankrijk de Nations League door te winnen van Spanje.

De Nations League bestaat uit vier niveaus. Binnen die niveaus zijn er poules. De vier nummers één van het hoogste niveau binnen het toernooi gaan naar de Final Four van de Nations League. Bij de derde editie wordt deze dus in Rotterdam en Enschede afgewerkt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties