FC Twente Nieuws

Opmerkelijk: Vlap weigerde strafschop te nemen en legt uit waarom

Opmerkelijk: Vlap weigerde strafschop te nemen en legt uit waarom

Michel Vlap beleefde zondag een bijzondere middag in Friesland. De middenvelder keerde voor het eerst als tegenstander terug bij de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot en debuteerde in het betaald voetbal. Hij stapte als winnaar van het veld, maar beleefde vlak voor het eindsignaal nog enkele angstige minuten.

Na de 3-0, een eigen doelpunt van Sven van Beek, in de 66e minuut leek de wedstrijd gespeeld. Echter was het Pröpper die acht minuten later ook een eigen doelpunt maakte waardoor het vuur bij de thuisploeg weer werd aangewakkerd. "Dan denk je: het zal toch niet?"

Tijdens de wedstrijd was er nog een twijfelmoment bij Vlap. Toen de bal in de 10e minuut op de stip ging door een overtreding op Van Wolfswinkel, kreeg hij van de spits de mogelijkheid om deze strafschop te nemen. Vlap besloot het niet te doen waarna Van Wolfswinkel het zelf deed en de 1-0 scoorde.

"Voetbal is emotie, ik ben een emotioneel mens", zo vertelt Vlap in gesprek met Wagenaar. "Ik wilde scoren, maar zou het ook moeilijk hebben gevonden. Ik zei: nee. Ik wil altijd en had ook raak geschoten, maar dacht: ik moet het niet te graag willen. Maar ik heb wel heerlijk gespeeld."

Vlap liet dus de kans liggen om voor de derde wedstrijd op rij beslissend te zijn. De trainer ziet echter ook zonder doelpunt dat Vlap steeds beter in zijn ritme komt bij FC Twente. "Dat is logisch, hij is een van de spelers die lang geen 90 minuten heeft gespeeld en wedstrijdritme miste", zo laat Jans weten. "Hij begint die hardheid weer te krijgen en dan zie je het verschil. De ontlading bij hem na die goal was zo mooi. Nu was hij niet beslissend, maar wel belangrijk.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties