FC Twente Nieuws

Oproep Supportersverenigingen: 'Zie af van compensatie'

Oproep Supportersverenigingen: 'Zie af van compensatie'

De supportersverenigingen van FC Twente en ledenvereniging Twente, Verenigt! doen vandaag een oproep aan alle jaarkaarthouders van FC Twente om af te zien van de financiële compensatie voor het missen van de thuiswedstrijden dit seizoen.

De jaarkaarthouders kregen aan het begin van het seizoen drie opties bij het verlengen van hun jaarkaart. Afzien van compensatie, tegemoetkoming op de Vestekaart of een vergoeding voor de gemiste wedstrijden.

Paul van der Kraan liet eerder dit seizoen al weten dat als deze compensatie moet worden toegepast, het de club zo'n 2,6 miljoen euro gaat kosten. "Een fors bedrag, hetgeen betekent dat de club fors terug moet in de begroting en de doelstellingen moet bijschaven. Niemand had vooraf kunnen bedenken dat de lockdown periode zo lang zou duren en dat we dit hele seizoen niet naar het stadion zouden kunnen. Dit betekent dat de terugbetalingsplicht van FC Twente vele malen hoger is dan iedereen had verwacht", zo valt te lezen op de website van Twente, Verenigt!

[google]

"Niemand had vooraf kunnen bedenken dat de lockdown periode zo lang zou duren en dat we dit hele seizoen niet naar het stadion zouden kunnen. Dit betekent dat de terugbetalingsplicht van FC Twente vele malen hoger is dan iedereen had verwacht." De schatting is dat het seizoen zonder supporters de club zo'n zes tot acht miljoen euro gaat kosten.

Een deel van de supporters heeft op de diverse social media al laten weten af te zien van compensatie, maar de wens is dat alle supporters nu afzien van de compensatieregeling. "Als Twente, Verenigt! en supportersverenigingen vinden we dit een geweldig signaal en we willen dit ondersteunen door eenieder te vragen de tegemoetkoming te heroverwegen. Natuurlijk beseffen we ook dat de situatie voor iedereen anders is, zeker in deze bijzondere tijd. Het is geen verplichting en iedereen is vrij in het bepalen van zijn of haar keuze."

"Mede dankzij de supporters heeft FC Twente de afgelopen jaren geweldige stappen kunnen zetten naar een sportief, financieel, maar zeker ook cultuur herstel. En wat misschien nog wel net zo belangrijk is, club en supporters trekken weer samen op. Dank alvast aan iedereen die de club steunt, op welke manier dan ook. Hopelijk komt de club gezond uit deze verschrikkelijke periode en hopelijk blijft u allen ook gezond."

Ook bij andere clubs wordt gevraagd af te zien van compensatie. FC Groningen en Feyenoord hebben de supporters zelf gevraagd af te zien van de regeling. FC Emmen heeft ook haar sponsoren gevraagd af te zien van een financiële compensatie.


[totalpoll id="166386"]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties