FC Twente Nieuws

Opvallend: Cerny heeft de laatste zeven wedstrijden niet meer gescoord

Opvallend: Cerny heeft de laatste zeven wedstrijden niet meer gescoord

Vaclav Cerny was vorig seizoen op een dood spoor beland bij FC Utrecht. Dit seizoen wordt de Tsjech verhuurd aan FC Twente, waar hij de mogelijkheid heeft om zijn carrière een nieuw leven in te blazen. Dat lukt hem vooralsnog goed, in veertien competitiewedstrijden maakte hij vier goals en gaf hij zes assists. Echter valt op dat hij de laatste zeven competitiewedstrijden niet meer heeft gescoord.

Zijn laatste goal was op 31 oktober in de met 5-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, toen hij de 4-0 maakte op aangeven van Danilo. Diezelfde wedstrijd gaf Cerny ook nog een assist op de 1-0 van Queensy Menig. Na dat duel stond de teller van de rechtsbuiten op vier goals en vier assists na zeven wedstrijden.

Echter kwam er daarna wat zand in de motor van de Tsjech als het gaat om het maken van doelpunten en het geven van assists. In de zeven wedstrijden daarna scoorde hij niet meer. Wel gaf Cerny nog twee assists, maar zijn productiviteit in de laatste zeven competitiewedstrijden is beduidend minder dan dat van de eerste zeven competitiewedstrijden.

Wel vertolkte hij een belangrijke rol in de wedstrijden tegen PSV en Ajax. Hij liep constant achter de linksback van de tegenstander aan, waardoor hij het gevaar van de aanvallende back van de tegenpartij kon elimineren. In de thuiswedstrijden tegen RKC en Sparta, waarin FC Twente meer werd geacht om het spel te maken, viel hij echter tegen. Zijn statistieken over het hele seizoen blijven echter ruim voldoende, met vier goals en zes assists in veertien eredivisiewedstrijden.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties