FC Twente Nieuws

Opvallend: FC Twente scoort laag op assistenlijst eredivisie

Opvallend: FC Twente scoort laag op assistenlijst eredivisie

FC Twente heeft een uitstekend seizoen achter de rug: door vierde te eindigen mogen de Tukkers na acht jaar eindelijk weer Europa in. Op de lijst van de spelers met de meeste assists in het afgelopen eredivisieseizoen scoort Twente echter niet zo hoog: slechts één Tukker staat in de top vijftig spelers met de meeste assists.

Aangezien Ricky van Wolfswinkel er als spits maar liefst zestien in heeft weten te leggen afgelopen seizoen, zou je verwachten dat er veel assists zijn gekomen vanuit de buitenspelers of de aanvallende middenvelder. Niets is minder waar: het is Van Wolfswinkel zelf die veruit de meeste assists heeft gegeven voor FC Twente. Maar liefst acht keer bereidde hij een doelpunt voor, waarmee hij samen met Bryan Linssen van Feyenoord en Issa Kallon van Cambuur de achtste plek op de assistenlijst bekleed.

Na de spits komt een heel groot gat: Daan Rots en Virgil Misidjan zijn de volgende op de lijst met beide slechts drie assists. Aanvallende middenvelder Michel Vlap, die dit seizoen elke wedstrijd speelde in de eredivisie, en buitenspeler Dimitris Limnios gaven maar twee assists dit seizoen, evenveel als centrale verdediger Robin Pröpper.

De lijst wordt aangevoerd Ajacied Dusan Tadic, die goed was voor negentien assists bij landskampioen Ajax. PSV'er Cody Gakpo is met dertien assists de nummer 2, op de voet gevolgd door Jesper Karlsson van AZ, die twaalf keer de beslissende pass gaf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties