FC Twente Nieuws

Oranje-international Van Es verruilt FC Twente voor PSV

Oranje-international Van Es verruilt FC Twente voor PSV

Oranje-international KiKa van Es heeft besloten om FC Twente voor de tweede keer te verlaten. De linksback keert na dit seizoen terug naar haar grote liefde PSV. In het verleden speelde ze ook al vier seizoenen voor de Eindhovenaren.

Het nieuws komt op een bijzonder tijdstip want komende zaterdag speelt Van Es met FC Twente om het kampioenschap in de Grolsch Veste tegen PSV. Het zal echter weinig invloed hebben aangezien PSV al is uitgespeeld en enkel nog speelt voor de eer.

"PSV is mijn club, dat is altijd zo geweest en altijd ook gebleven", zo vertelt de dertigjarige Van Es op de clubwebsite van haar nieuwe werkgever. "Ik heb mezelf de afgelopen jaren ontwikkeld als mens en als speelster. Ik heb veel geleerd en veel ervaringen opgedaan. Met die bagage kan ik de jonge meiden die hier spelen helpen om zichzelf te ontwikkelen. Ik ga het PSV-shirt met trots weer dragen.”

FC Twente contracteerde Van Es voor de eerste keer in 2017. Na een jaar verliet ze de Tukkers en vertrok ze naar Ajax, de club waarvan ze ooit zei nooit voor te willen spelen. De missie was om daar kampioen te worden, maar deze missie faalde. Een jaar later vertrok ze naar Everton FC en in 2020 contracteerde FC Twente haar voor de tweede keer. In Twentse dienst ging haar droom om kampioen te worden van Nederland alsnog in vervulling. Dit seizoen kan ze afsluiten met een tweede titel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties