FC Twente Nieuws

Oranje Leeuwinnen en Parsons per direct uit elkaar

Oranje Leeuwinnen en Parsons per direct uit elkaar

Mark Parsons en de Oranje Leeuwinnen gaan per direct uit elkaar. Dat laat de KNVB woensdag weten. De 36-jarige Engelsman verving vorig jaar mei Sarina Wiegmans als bondcoach van het Nederlands Vrouwenelftal. Na een teleurstellend EK Vrouwenvoetbal, heeft de KNVB besloten om de samenwerking stop te zetten.

De Oranje Leeuwinnen begonnen het EK Vrouwenvoetbal als titelverdediger. In de poule, met Zweden, Portugal en Oostenrijk, werden de speelsters tweede. Daardoor werden ze in de kwartfinale gekoppeld aan Frankrijk. Door knappe reddingen van Daphne van Domselaar sleepte de Leeuwinnen er nog een verlenging uit. Maar daarin werd met 1-0 verloren.

“De groep kwam uit een waanzinnig sterke periode en aangevuld met jonge speelsters moest het team de basis leggen voor nieuwe successen. Mark is in deze tussenfase erin geslaagd om nieuwe talenten te scouten en een kans te geven en daar zijn we hem dankbaar voor. We wensen hem veel succes in zijn verdere carrière”, aldus Jan Dirk van der Zee, eindverantwoordelijke van het vrouwenvoetbal binnen de directie van de KNVB.

Talenten die zich onder Parsons hebben ontwikkeld zijn onder andere Kerstin Casparij, Caitlin Dijkstra, Marisa Olislagers en Daphne van Domselaar. Laatstgenoemde heeft door haar goede indruk op het EK veel interesse van buitenlandse clubs mogen genieten. Echter heeft de keepster besloten bij FC Twente te blijven. Casparij heeft na het EK haar contract getekend bij Manchester City.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties