Oranje Vrouwen met Twentse inbreng nipt onderuit tegen Olympisch kampioen

Dinsdagmiddag speelden de Oranje Vrouwen een oefenwedstrijd in en tegen Duitsland. Het duel dat in Aalen werd gespeeld eindigde in 4-2 voor de regerend Olympisch kampioen. Overigens had de ploeg van bondscoach Silvia Neid de zege voor de rust al binnen, beide ploegen gingen met een 4-1 ruststand de kleedkamer in.

Bondscoach Arjen van der Laan had met Siri Worm, Renate Jansen, Eshly Bakker, Lineth Beerensteyn, Ellen Jansen en Jill Roord zes speelsters van de FC Twente Vrouwen opgenomen in de selectie. Van deze zes konden alleen Worm en Renate Jansen op een basisplek rekenen. Waarbij Worm op het laatste moment nog werd toegevoegd aan de basis na het afhaken van Mandy van den Berg.

Binnen dertig minuten stonden de Oranje Leeuwinnen al op een 2-0 achterstand door twee doelpunten van Mandy Islacker. Na een overtreding in de zestien op Daniëlle van de Donk kreeg Oranje een penalty en voormalig FC Twente-speelster Sherida Spitse benutte de penalty waardoor het in de 38ste minuut 2-1 werd.

Toch gingen de Oranje Leeuwinnen niet met een heel goed gevoel de kleedkamer in. In de 38ste minuut was het Anja Mittag die de 3-1 maakte en vlak voor rust, in de 44ste minuut, was het Tabea Kemme die de wedstrijd definitief in het slot gooide.

[google]Ook na rust waren het de Duitse Vrouwen die het betere van het spel hadden. Zo hadden de Duitsers via Sara Däbritz nog een dot van een kans op de 5-1, echter raakte ze de lat. Vlak voor tijd kwam de ploeg van bondscoach Arjen van der Laan nog wel op 4-2 via Vivianne Miedema die op aangeven van de ingevallen Beerensteyn haar doelpunt mee pikte.

Siri Worm speelde in Aalen de gehele wedstrijd, terwijl Renate Jansen in de tweede helft werd gewisseld. Zowel Eshly Bakker als Lineth Beerensteyn kwamen als invaller in het veld tegen de regerend Olympisch kampioen. De twee andere FC Twente-speelsters, Ellen Jansen en Jill Roord, bleven de gehele wedstrijd op de bank.