FC Twente Nieuws

Oud-doelman blikt terug: "Toen speelde je tegen Youri Mulder en Ronald de Boer"

Oud-doelman blikt terug: "Toen speelde je tegen Youri Mulder en Ronald de Boer"

Afgelopen zondag verloor FC Twente in eigen huis met 0-2 van Feyenoord. Hiermee hebben de Tukkers de druk op Feyenoord om het kampioenschap niet opgevoerd, omdat de huidige koploper vooralsnog vijf punten los staat van nummer twee Ajax. Volgens voormalig FC Twente-doelman Hans de Koning zijn de onderlinge verschillen daar ook te groot voor.

[google]"De verschillen zijn nu groter dan ooit", vertelt de huidige Go Ahead Eagles-trainer tegenover het Algemeen Dagblad. "Er was eens een tijd dat de topclubs op bezoek gingen bij pakweg FC Groningen waar dan Erik Nevland in de spits speelde. Of FC Twente met Youri Mulder en Ronald de Boer. Nu staan ze over het algemeen tegenover een elftal bestaande uit jeugdspelers, omdat de kleintjes nauwelijks de middelen hebben om echt te investeren."

Go Ahead Eagles staat momenteel op een gedeelde laatste plaats in de eredivisie, en speelt onder andere nog tegen de top drie van de competitie. "Begrijp me niet verkeerd: ook in die partijen gaan we er uiteraard alles aan doen", vervolgt De Koning. "Maar het verschil is zo vreselijk groot, de kans dat wij punten pakken tegen die drie ploegen is heel klein. Kampioen worden doe je tegenwoordig niet meer tegen de kleintjes, maar juist tegen de groten. Degradatie voorkomen, dat doe je tegen de kleintjes. De andere kleintjes", besluit hij.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties