FC Twente Nieuws

Oud-doelman FC Twente genoot in Qatar: "Álles was ingericht voor het WK"

Oud-doelman FC Twente genoot in Qatar: "Álles was ingericht voor het WK"

Deze zomer mocht Remko Pasveer met het Nederlands elftal afreizen naar Qatar voor het WK. Ook vader Eddie reisde af naar het Midden-Oosten. De oud-doelman en -keeperstrainer van FC Twente heeft genoten van het overweldigende verblijf in Qatar, ondanks dat zijn zoon geen minuut onder de lat stond voor Oranje.

In Qatar deelde Eddie Pasveer een kamer met zijn vrouw en twee familieleden. "Nou ja, kamer. Misschien eerder een appartement. Het is maar hoe je het wil noemen. We hadden onder meer drie badkamers en grote LED tv's. Mijn vrouw zei dat er wel drie gezinnen in konden. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Je moet het gezien hebben om te geloven", vertelt hij tegenover RTV Oost.

Het was een mooie reis voor Pasveer, ondanks dat zijn zoon geen speelminuten kreeg. "Tuurlijk had ik graag gehad dat Remko speelde. Maar ik kan de keuze van de bondscoach wel begrijpen. Noppert deed het uitstekend", zegt de oud-doelman en -keeperstrainer van FC Twente.

In Qatar was er ook tijd voor leuke activiteiten. Zo werd er bijvoorbeeld een familiedag met de spelers georganiseerd. "Dat was een bijzondere ervaring. We hadden het dan over dingen zoals hoe het is om in Qatar te zijn. Het gaat dan niet over voetbaltechnische zaken. Gewoon relaxed." Daarnaast maakte Pasveer ook tijd om alleen even te relaxen. "Dat was op een mooie locatie op het strand. Mijn indruk was dat het strand was aangelegd voor het WK. Je kon eigenlijk merken dat álles was ingericht voor het WK", aldus de 65-jarige oud-doelman.

Het Nederlands elftal werd in de kwartfinale op penalty's uitgeschakeld door Argentinië. "Van de penalty's van Oranje kan je wat vinden. Oranje had een wetenschappelijke benadering voor de penalty's, maar dat heeft niet wat uitgehaald. Noppert zat niet dichtbij de penalty's van Argentinië. Of Remko ze wel had gehad? Invallen speciaal voor penalty's zoals bij het WK in 2014 is geen item geweest", besluit Pasveer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties