FC Twente Nieuws

Oud-doelman FC Twente vandaag verkiesbaar tijdens gemeenteraadsverkiezingen in Enschede

Oud-doelman FC Twente vandaag verkiesbaar tijdens gemeenteraadsverkiezingen in Enschede

De stemkantoren zijn weer geopend. Iedereen boven de 18 jaar mag deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen 2018 en de vraag is hoeveel procent van de gerechtigde stemmers de gang naar de stembus maakt. Bijzonder is dat in de gemeente Enschede dit jaar gestemd kan worden op een oud-speler van FC Twente.

Het betreft Hennie Ardesch die als doelman behoorde tot de eerste selectie van FC Twente in 1965. In 1973 keerde hij terug bij de club uit Enschede voor een tweede periode die twee seizoenen duurde. Na zijn actieve carrière was hij onder andere keeperstrainer bij FC Twente en verzorgt hij nu nog altijd rondleidingen in het stadion.

Ardesch staat 15e op de lijst van de partij Burger Belangen Enschede en maakt zich al jaren sterk voor de senioren in de samenleving. Hij heeft een grote achterban en de kans is aanwezig dat hij door middel van voorkeursstemmen in de gemeenteraad komt. Het is de derde keer dat hij zich verkiesbaar stelt, maar de vorige twee keer werd hij ingezet als lijstduwer. “Ik was zo druk met allerlei maatschappelijke activiteiten dat ik vooraf had aangegeven dat ik niet beschikbaar was. Als ik deze keer echter word gekozen, ga ik daadwerkelijk als raadslid aan de slag”, aldus een gedreven Ardesch.

[google]De partij Burger belangen Enschede waar Ardesch zich verkiesbaar voor stelt, was één van de partijen die FC Twente steunde toen het enkele jaren geleden op de rand van de afgrond stond. Helaas gaat het momenteel weer slecht met de club en de kans is aanwezig dat er weer nieuwe gesprekken moeten worden gevoerd tussen de club en de gemeente. Het overgrote deel van de politieke partijen zal hierbij haar helpende hand uitsteken, maar enkelen ook zeker niet. GroenLinks, SP en Enschede Anders stemden in 2017 tegen de garantstelling om de noodlijdende club te helpen.

Laat je stem vandaag niet verloren gaan. Voor een overzicht van alle stembureaus in Enschede, klik hier.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties