FC Twente Nieuws

Oud-FC Twente speler Martina op proef bij Overijsselse eredivisieclub

Oud-FC Twente speler Martina op proef bij Overijsselse eredivisieclub

Oud-FC Twente speler Cuco Martina gaat een contract proberen te verdienen bij Go Ahead Eagles. Samen met de Griekse jongeling Aventis Aventisian mag de verdediger zich gaan bewijzen aan trainer Kees van Wonderen. Beide spelers sluiten maandag aan bij de eerste selectie.

Martina kwam twee seizoenen in actie voor FC Twente. De 32-jarige international van Curacao speelde tussen 2013 en 2015 56 wedstrijden voor de Tukkers. In zijn tweede seizoen groeide de verdediger uit tot een vaste basisspeler.

Het leverde hem een transfer op naar FC Southampton, waar Ronald Koeman destijds de trainer was. Diezelfde Koeman nam hem na twee jaar mee naar FC Everton. Mede doordat de Zaandamse trainer hier snel ontslagen werd, bleef het voor Martina bij één seizoen als voltallig lid van de eerste selectie van Everton.

In het seizoen hierna werd hij namelijk verhuurd aan Stoke City en Feyenoord. Daarna keerde Martina terug naar Engeland, maar in het seizoen 2019-2020 maakte hij echter geen minuten meer in het eerste. Vervolgens vond de rechtsback geen club meer, maar met de ervaring die hij heeft opgedaan, kan hij echter nog van waarde zijn voor de Eagles.

De ploeg uit Deventer is een van de weinige ploegen in de eredivisie die op dit moment aan proefspelers begint. En dat terwijl het seizoen met Van Wonderen aan het roer tot nog uitstekend verloopt. Na twaalf speelronden bevindt de ploeg zich op een knappe tiende plek. Afgelopen weekend wist Go Ahead Eagles in De Johan Cruijff ArenA met 0-0 gelijk te spelen tegen Ajax.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties