FC Twente Nieuws

Oud-FC Twente trainer García verlengt contract in Kroatië

Oud-FC Twente trainer García verlengt contract in Kroatië

Oud-FC Twente trainer Gonzalo García heeft zijn contract verlengd bij het Kroatische NK Istra 1961. De club werd afgelopen seizoen negende van de tien clubs in de hoogste Kroatische divisie. Daarmee degradeerde de club niet en werd García beloond met een verlengd verblijf van minimaal twee jaar.

NK Istra 1961 is een club uit de Kroatische stad Pula. Sinds 2009 is de club actief op het hoogste niveau en ook volgend seizoen zal dit weer het geval zijn. Istra eindigde afgelopen seizoen voor de vijfde keer op rij op de negende plaats in de competitie. Hier lijkt de club tevreden mee te zijn, want García werd na zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van Istra beloond met een contractverlenging.

In 2017 stopte García met voetballen. Hij werd assistent-trainer van het Deense Esbjerg fB van Ted van Leeuwen. Medio 2018 werd Van Leeuwen de nieuwe technische directeur van FC Twente. Hij nam García mee naar Enschede. Na een jaar als assistent-trainer van Marino Pusic mocht hij het als hoofdtrainer proberen in Enschede.

Gonzalo García was in het seizoen 2019-2020 de hoofdcoach van FC Twente. Het team van de Uruguayaanse trainer begon veelbelovend aan het seizoen met twaalf punten en geen enkele verliespartij uit de eerste zes wedstrijden. Daarna ging het echter minder met de ploeg. Na 28 wedstrijden stonden de Tukkers slechts één punt boven de streep, waarna het seizoen werd stopgezet wegens de uitbraak van het coronavirus.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties