FC Twente Nieuws

oud-topscheids stelt 7 VAR-verbeterpunten voor na dramatisch weekend

oud-topscheids stelt 7 VAR-verbeterpunten voor na dramatisch weekend

Afgelopen weekend, juist in de beslissende fase van de competitie, ging het helemaal mis bij VARS. PEC Zwolle werd onterecht de 2-1 onthouden waardoor het nu laatste staat, en PSV kreeg in de slotseconden van de wedstrijd een onterecht strafschop tegen en lijkt hierdoor uitgeschakeld in de titelstrijd.

Het is pijnlijk om te zien dat de VAR, die het spelletje eigenlijk eerlijker moet maken, in de cruciale fase van de competitie blundert. Bij PEC Zwolle was het Bas Nijhuis die het lijntje verkeerd zette en de Zwollenaren beroofde van mogelijk twee hele dure punten.

In Rotterdam zag mister respect Serdar Gözübüyük een handsbal en besloot de bal op de stip te leggen. De VAR had in moeten grijpen want maandag concludeerde de KNVB dat de strafschop absoluut niet gegeven had moeten worden. In dat geval had PSV gewonnen en had het nog twee wedstrijden om de achterstand van twee punten op Ajax goed te maken. Nu is het gat vier punten en lijkt de titel woensdag al naar Ajax te gaan.

Voormalig topscheidsrechter zag het allemaal met lede ogen aan. Door de blunders van afgelopen weekend heeft hij een aantal verbeterpunten op papier gezet voor de VAR. Hij wil de VAR eindverantwoordelijk maken en pleit ervoor dat er geen scheidsrechters meer ingezet worden als VAR. Een scheidsrechter is een scheidsrechter en een VAR wordt enkel ingezet als VAR. Hieronder de zeven verbeterpunten van Van der Ende.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties