FC Twente Nieuws

Oud Twente-trainer hekelt kritiek op Van Gaal: "Kan er pissig van worden"

Oud Twente-trainer hekelt kritiek op Van Gaal: "Kan er pissig van worden"

Waar sommige mensen weglopen met Louis van Gaal, kan een andere deel hem niet luchten. De bondscoach van het Nederlands Elftal is een eigenzinnig persoon die het niet schroomt om andere mensen de les te lezen. Soms terecht, maar soms ook onterecht. Zijn voorkomen levert veel negatieve reacties op, iets waar Theo Vonk niets van begrijpt.

De man die zes jaar trainer was van FC Twente vertelt over zijn ervaringen met Van Gaal met wie hij kennismaakte in 1984 toen de huidige bondscoach nog speler was. "Sparta was mijn eerste klus als hoofdtrainer en Louis was mijn captain en de informele leider van het team", vertelt Vonk in gesprek met de Telegraaf.

"Tactisch was hij sterk, dus ik betrok hem in het opstellen van het tactisch plan. Ik zag direct een toekomstige trainer in hem. Net zoals ik dat bij FC Twente had met Erik ten Hag. Louis is een geweldig mens en een fantastische trainer en ik heb er veel vertrouwen in dat hij net als in Brazilië weer heel ver gaat komen met Oranje."

Vonk baalt er dan ook van dat Van Gaal zo vaak negatief wordt belicht. "Louis is een topper. Ik kan gewoon pissig worden als ze Louis karakteriseren zoals hij helemaal niet is. Natuurlijk heeft hij een arrogante kop en een grote mond, maar hij is helemaal niet arrogant. Hij is juist een van de meest sociale mensen die ik ken", besluit Vonk zijn verhaal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties