FC Twente Nieuws

Oud Twente-verdediger Röseler keert terug op de Nederlandse velden

Oud Twente-verdediger Röseler keert terug op de Nederlandse velden

Nils Röseler is komend seizoen weer te aanschouwen op de Nederlandse velden. De 30-jarige verdediger koos in 2020 voor een terugkeer naar zijn geboorteland Duitsland, maar kon Nederland blijkbaar toch niet helemaal loslaten. Hij verdedigt komend seizoen de clubkleuren van het ambitieuze Roda JC.

Dat beide partijen veel vertrouwen hebben in een goede samenwerking blijkt wel uit het contract. Röseler en Roda JC zijn een driejarig contract overeengekomen met een eenzijdige optie voor Roda JC om de verbintenis met een extra jaar te verlengen. Het doel is om zo snel mogelijk te promoveren naar de eredivisie.

“Roda JC is een mooie club, met een enorm fanatieke achterban. Dat heb ik in de duels die ik met VVV-Venlo tegen Roda JC speelde duidelijk gemerkt. Ik heb een aantal goede gesprekken gehad met Jurgen Streppel. Tijdens deze gesprekken werd het voor mij al snel duidelijk dat de club de ambitie heeft om terug te keren naar het hoogste niveau in Nederland. Hopelijk kan ik mijn steentje daaraan bijdragen", aldus Röseler op de clubwebsite van Roda JC.

Voor de centrale verdediger wordt Roda JC zijn zesde werkgever in het betaald voetbal. Hij begon in de jeugdopleiding van FC Twente waar hij ook debuteerde in het betaald voetbal. In totaal speelde Röseler 15 officiële wedstrijden in het eerste van FC Twente. Tien in de eredivisie en vijf duels in Europa.

In 2012 werd hij een jaar verhuurd aan VVV Venlo om in 2014 de definitieve overstap te maken naar het Duitse Chemnitzer FC. Na twee seizoenen maakte hij opnieuw de overstap naar VVV, deze keer definitief. In 2020 koos hij voor het Duitse SV Sandhausen om een jaar later de overstap te maken naar FC Ingolstadt . Hier raakte hij in de tweede seizoenshelft zijn plek kwijt waarna hij besloot te vertrekken. Zijn keuze viel uiteindelijk op Roda JC.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties