FC Twente Nieuws

Overzicht: Dit staat Streuer komende zomer te doen in de achterhoede

Overzicht: Dit staat Streuer komende zomer te doen in de achterhoede

In de eerste seizoenshelft kon het geluk bij de FC Twente-supporters niet op. Ron Jans won met zijn ploeg wedstrijd na wedstrijd en voetbalde fris. De trainer kreeg hiervoor de welverdiende credits, ook Streuer werd de hemel in geprezen door zijn aankoopbeleid.

De tweede seizoenshelft gaat het minder. Het spel is lang niet meer zo fris als eerst en ook de punten blijven uit. Komende zomer moet Jan Streuer ervoor zorgen dat de ploeg van Jans volgend seizoen met nieuwe aanwas wederom fris kan beginnen.

De achterhoede

Waar Streuer met Unnerstall de opvolger van Drommel al binnen heeft gehaald, staat de verdediging voor komend seizoen nog allerminst vast. Met Oosterwolde en Smal lijkt de linksbackpositie ook voor komend seizoen dubbel bezet. In het centrum zal echter wat moet gebeuren.

[google]

Dumic ligt nog tot de zomer van 2022 vast in Enschede. Daarnaast ligt ook Pierie voor komend seizoen vast. De centrumverdediger wordt voor een extra jaar gehuurd van Ajax. Pleguezuelo heeft een nieuwe, verlaagde, aanbieding gekregen waardoor ook zijn verblijf in Enschede verlengt kan worden. Mocht Pleguezuelo vertrekken bij FC Twente, zal Streuer op zoek moeten naar nieuwe centrale verdedigers. Dit zal hij doen in de wetenschap dat hij met Hilgers en Staring twee talenten in huis heeft voor de desbetreffende positie. Ook Oosterwolde heeft laten zien dat hij aardig in het centrum kan spelen.

Er ligt nog geen rechtsback vast voor het komende seizoen. Dit seizoen worden Ebuehi en Markelo gehuurd voor deze positie. Markelo keert na dit seizoen terug naar Everton FC en de toekomst van Ebuehi is nog ongewis. Hoewel Streuer een koopoptie in het contract van de Nigeriaan heeft bedongen, lijkt het bedrag wat bij deze optie hoort te hoog. De rechtsback zal daarom zelf water bij de wijn moeten doen.

Mocht Ebuehi toch vertrekken uit Enschede kan Troupée een mogelijke optie voor de rechtsbackpositie zijn. De 23-jarige rechtsback van FC Utrecht loopt aan het eind van dit seizoen uit zijn contract. Troupée gaf eerder aan dat hij graag in de eredivisie wilt spelen. De back speelde eerder al op huurbasis bij FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties