FC Twente Nieuws

Pahlplatz stellig: "Hij heeft FC Twente in de eredivisie gehouden"

Pahlplatz stellig: "Hij heeft FC Twente in de eredivisie gehouden"

Komende zomer maakt Hakim Ziyech dan eindelijk zijn gedroomde toptransfer. Al in zijn tijd bij FC Twente wekte hij de interesse van vele clubs, maar de juiste zat er telkens niet tussen of haakte af. In 2016 koos tot ieders verrassing voor een binnenlandse transfer naar Ajax. Hier wist hij de topclubs door goede prestaties in de Champions League uiteindelijk wel te overtuigen. Chelsea FC trok aan het langste eind en kwam tot een akkoord met de sterspeler.

In zijn tijd bij FC Twente was Boudewijn Pahlplatz één van de assistenten van Alfred Schreuder. Hij blikt in gesprek met Skysports terug op die periode. Ziyech werd binnengehaald terwijl de club al flink in de financiële problemen zat. Ziyech was hiervan niet op de hoogte en zag al snel de topspelers Tadic en Promes vertrekken.

“Ziyech is degene geweest die ons in de eredivisie heeft gehouden", aldus een stellige Pahlplatz. "De financiële problemen waren immens en we moesten onze beste spelers vervangen met spelers van een gemiddeld niveau. Ziyech was de grote uitzondering. De klasse droop er direct al van af. Hij was al een goede speler en werd bij FC Twente alleen maar beter. Hij was zo ontzettend belangrijk voor het team. Hij was degene die het team bij de hand nam en twee jaar door de eredivisie loodste."


[google]

"Ziyech moest omgaan met de situatie. Je zag tijdens de trainingen dat er voor hem geen uitdaging was omdat hij altijd de beste speler was. Het ging hem veel te makkelijk af. Hakim heeft een bepaalde uitstraling en als hem iets dwars zit dan laat hij dat weten. Dat is niet altijd goed, maar het geeft wel aan dat het een winnaar is. Hij wil de beste zijn en wil dat de standaard hoog ligt. Maar hij is ook een geweldig persoon met een groot hart."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties