FC Twente Nieuws

Pasveer blikt terug: "Samen besloten niet naar FC Twente te gaan"

Pasveer blikt terug: "Samen besloten niet naar FC Twente te gaan"

Remko Pasveer maakte in de zomer van 2006 de overstap van FC Twente naar Heracles Almelo. De 36-jarige doelman speelde in totaal veertien wedstrijden in het eerste van de club uit Enschede, waar hij tevens de jeugd doorliep. Pasveer trapte zijn voetbalcarrière af bij Sportclub Enschede.

"Ik kreeg op een gegeven moment al de mogelijkheid om bij FC Twente aan de slag te gaan", blikt Pasveer terug in gesprek met VitesseTV. "Samen (met zijn vader, red.) hebben we besloten om eerst school af te maken en hier te trainen. We speelden hier landelijk en het trainingsniveau was hier goed. Ik trainde vaak met het eerste mee en had drie keer per week keeperstraining."

Vader Eddie weet dat zijn zoon al eerder naar FC Twente kon. "We hebben samen besloten dat niet te doen want ik - en hij ook wel een beetje - had de overtuiging dat hij uiteindelijk toch wel richting het betaald voetbal kwam en dat was geen noodzaak. Het was toen wel heel belangrijk om het laatste jaar van de middelbare school af te maken. Dan kon hij zijn keuze maken en dat is uiteindelijk ook zo gebeurd."

"Toen heeft hij 'nee' gezegd tegen Twente en kwam het een jaar later er toch van", vervolgt hij. "Ik had natuurlijk al heel lang bij FC Twente getraind, met Sander Boschker. Dan krijg je toch een beeld van hoe een keeper zich kan ontwikkelen en wat de kwaliteiten en vaardigheden zijn. Dat was bij hem heel duidelijk. Het enige waar hij toen nog problemen mee had, was zijn uittrap", aldus Pasveer.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties